Aanpak

Jij staat centraal

Gezondheid en je lekker voelen is geen eindpunt maar een reis. Het kost tijd en moeite. Daarom doen we het samen. Vanuit interactie: jij staat centraal en ik ben je coach. Ik sta naast je en loop met je mee. Ik wijs je op de mogelijkheden die voor je liggen. Je wordt gezien en gehoord. En je bent welkom. Dat voel je als je mijn ruimte binnenstapt. Je bent mijn cliënt én mijn gast.

Vrijblijvende kennismaking

We beginnen altijd met een vrijblijvende kennismaking. Daarin bespreken we je gezondheidssituatie en je doelstellingen. Hebben we beiden het gevoel dat ik je een stap verder kan brengen? Dan bepalen we een plan dat bij jouw doelen en mogelijkheden past. We kiezen samen voor eventuele aanvullende onderzoeken en voor een behandelvorm; enkele consulten of een (vervolg)traject.

Psycho Neuro Immunologie

Mijn uitgangspunt is de Psycho Neuro Immunologie (PNI), een gezondheidswetenschap die de kennis van diverse wetenschappelijke disciplines samenbrengt en verbindt om zo de onderliggende oorzaken van lichamelijke en psychische klachten te behandelen of te voorkomen. We kijken dus naar het geheel. Want klachten of symptomen staan vrijwel nooit op zichzelf.

Vakgebieden die hiervoor input leveren zijn onder andere: Immunologie, Neurologie, Psychologie, Endocrinologie, Biochemie, Genetica en Fysiologie. Via een geïntegreerde visie op gezondheid en ziekte gaat PNI op zoek naar oorzaken en patronen van ziekte en gezondheidsklachten Noem het maar oorzaak-gevolganalyse; symptomen en oorzaken in een logische volgorde plaatsen en in samenhang met elkaar bekijken. Want de kunst van het genezen is kijken naar het geheel: systeem-geneeskunde anno nu. Evidence based en praktisch.

Aan de slag

Aan de hand van onderzoeken bepalen we jouw route naar verandering. Je krijgt hiervan een uitgebreid verslag, met een interpretatie van je onderzoekuitslagen, een voedings- en leefstijladvies en, zo nodig, advies over (tijdelijk) gebruik van supplementen. Daar kun jij mee aan de slag. Heb je behoefte aan meer ondersteuning en begeleiding, dan kun je kiezen voor een (vervolg)traject.

Lees de ervaringen
van anderen

Maatwerk

Elk individu is uniek

Health Check

Krijg inzicht in je stofwisseling

Bekijk de methode

Kom langs

Je verandering begint hier

Bekijk aanpak

Er is geen ‘one size fits all’
Jouw behandelplan past bij jou